Rusija oborila dron kod Voronježa: Dvoje civila ranjeno, udario u stambenu zgradu (FOTO)

Specijalne službe rade na licu mesta. Više detalja će biti kasnije. Situacije je pod kontrolom, napisao je guverner regiona

U Voronježu u ulici Belinskog se srušio dron koji je prethodno ranio dvoje ljudi, objavio je guverner regiona Aleksandar Gusev na Telegramu. U pitanju je već oboren dron, precizirao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Prema preliminarnim podacima, nakon incidenta na ulici Belinskog u Voronježu, dvoje ljudi je ranjeno, pružena im je sva neophodna pomoć", napisao je Gusev.

Tri osobe je pogodilo staklo koje se razbilo, pojasnio je i dodao da im je pomoć ukazana na licu mesta i da su odbili hospitalizaciju.

Predsednik zemlje prima izveštaje o situaciji sa dronom koji se srušio u Voronježu, specijalne službe rade na licu mesta, rekao je Peskov.

"Znamo, videli smo izveštaje da je oboren. Tamo je zapravo i doleteo već oboren dron. Detalji se preciziraju, na licu mesta su specijalne službe koje se bave ovim", rekao je Peskov.

"Kijevski režim nastavlja da gađa civilnu infrastrukturu. Ali nastavljamo da se borimo", dodao je Peskov.

"Dao sam prve instrukcije za pomoć stanarima zgrade na koju je udarila bespilotna letelica. Biće im pružena podrška, čiji će detalji postati jasni nakon detaljnijeg proučavanja posledica incidenta. Na licu mesta rade FSB, Ministarstvo za vanredne situacije (MČS) i druge specijalne službe. Organizujem sastanak da razmotrim incident", napisao je Gladkov na Telegramu.

Na fotografijama koje dele meštani se vidi da je višespratna zgrada oštećena nakon što je dron, pretpostavlja se, udario u nju.