Rusija

Šojgu nagradio učesnike SVO: Rusija ceni vaše zasluge (VIDEO)

Ruski ministar odbrane uručio medalje "Zlatna zvezda" ruskim borcima koji su pokazali hrabrost i herojstvo na frontu
Šojgu nagradio učesnike SVO: Rusija ceni vaše zasluge (VIDEO)www.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu uručio je najviše državne nagrade ruskim vojnicima koji su pokazali herojstvo tokom Specijalne vojne operacije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"U Nacionalnom centru za kontrolu odbrane Ruske Federacije, ruski ministar odbrane general armije Sergej Šojgu uručio je najviša državna priznanja zemlje, medalje 'Zlatna zvezda', ruskim vojnicima koji su pokazali hrabrost i herojstvo u izvršavanju zadataka Specijalne vojne operacije", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, ordenom je odlikovan komandir čete, potporučnik Nursultan Musagalejev, koji je s vojskom, ušavši u neravnopravnu bitku s protivničkim snagama, u roku od dva sata uništio neprijatelja, što ih je primoralo da se povuku.

Medalja "Zlatna zvezda" dodeljena je komandantu tenka, starijem naredniku Nikolaju Matrenickom, čija je posada zadržala ofanzivu nadmoćnijih neprijateljskih snaga u jednom od njihovih taktičkih pravaca. Neprijatelj je, izgubivši dva tenka i dva borbena vozila pešadije, vraćen na prvobitne položaje.

"Rusija ceni vaše zasluge. Siguran sam da ćete nastaviti da verno služite našoj zemlji, otadžbini i narodu", poručio je ruski ministar odbrane.

image