Rusija

Puškov: Bajdenova administracija nije svesna posledica podrške Kijevu

Ruski senator reagovao je na izjavu američkog milijardera Ilona Maska, koji se zapitao do čega će dovesti američka vojna podrška Ukrajini
Puškov: Bajdenova administracija nije svesna posledica podrške Kijevuwww.globallookpress.com © Federation Council of Russia/via Globallookpress.com

Aktuelna američka administracija ne razume posledice kontinuirane podrške kijevskom režimu slanjem oružja i novca, rekao je senator Ruske Federacije Aleksej Puškov, prenose "RIA Novosti".

Naime, ruski senator je reagovao na izjavu američkog milijardera Ilona Maska, koji se, komentarišući izdvajanje još jednog paketa pomoći Kijevu u visini od 2,1 milijarde dolara, zapitao do čega će dovesti američka vojna podrška Ukrajini.

"Bajdenova administracija nema odgovor na ovo pitanje. Odgovor je izvan horizonta njihovog razmišljanja. Ona galopira putem rata poput konja sa treptajem, gledajući geopolitičku fatamorganu ispred sebe u obliku poraza Rusije i izgleda da ne želi da prihvati bilo kakve druge scenarije", kazao je Puškov.

Ruski senator je istakao da je malo ko u ovoj situaciji u stanju da razmišlja racionalno, a vlasnik Tvitera se pokazao kao jedan od onih koji postavljaju ključno pitanje o posledicama odluka koje su donele vlasti SAD.

Pentagon je prethodno objavio novi paket pomoći u naoružanju za Ukrajinu koji podrazumeva veliku količinu protivvazdušne municije u vrednosti od više od dve milijarde dolara, navodi "Blumberg" pozivajući se na zvaničnike administracije.

Naime, novac dodeljen u okviru Inicijative za bezbednosnu pomoć Ukrajini (USAI) biće iskorišćen za kupovinu raketnih lansera i projektila "houk" i dve vrste naprednih raketa za protivvazdušnu odbranu "patriot": Pak-3 i GEM-T. Za GEM-T se navodi da, kao dodatak Pak-3, pruža veću sposobnost da se poraze taktičke balističke rakete, krstareće rakete ili neprijateljske letelice.

image