Rusija

Predsednik Dume čestitao Dan Rusije

Ruski vojnici više od nedelju dana prinose krvavu žrtvu i uspešno odbijaju ukrajinsku ofanzivu, poručuju iz Moskve
Predsednik Dume čestitao Dan Rusijewww.globallookpress.com © Sergey Smirnov

Predsednik Dume Rusije Vjačeslav Volodin čestitao je danas praznik Dan Rusije. Tom prilikom, on je zahvalio ruskim vojnicima koji se danas bore u zoni Specijalne vojne operacije i rizikuju svoj život za dobrobit otadžbine.

"Posebno želim da čestitam praznik našim vojnicima i oficirima koji brane bezbednost naše zemlje i naših građana. Više od nedelju dana oni prinose žrtvu i uspešno uspevaju da odbiju kontraofanzivu vojske krvavog kijevskog režima kojeg podržava NATO. Hvala vam za hrabrost i herojstvo!", napisao je Volodin na Telegramu. 

Rusija je, kako je rekao, otadžbina vrednih, talentovanih ljudi jakog duha koji se ponose dostignućima, istorijom i kulturom svoje zemlje. "Oni vole svoju otadžbinu i veruju u nju i rade sve za njen razvoj". 

Praznik Dana Rusije počeo je da se slavi pre oko 30 godina i vezuje se za usvajanje Deklaracije o državnom suverenitetu Rusije iz 1990. godine. Zbog toga, ovaj dan se može smatrati i početkom nove istorije Rusije koja je pre nekoliko decenija na taj dan postala Ruska Federacija.

Čestitke stižu i iz inostranstva

Današnji praznik čestitali su i lideri drugih zemalja.

Lider Severne Koreje Kim Džong Un čestitao je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu praznik i tom prilikom poželeo da Moskva pobedi u aktuelnom sukobu. 

Indija je istakla da se nada da će i u budućnosti ostati strateški partner Rusije, dok je lider Belorusije Aleksandar Lukašenko predsedniku Rusije poželeo dobro zdravlje i uspešnu realizaciju svih planova i dodao da Rusija danas čvrsto brani svoje nacionalne interese.

image