Rusija

Putin: Pomoći ćemo narodu Kube da prevaziđe nelegalne sankcije

Uprkos poteškoćama današnjice, odnosi Moskve i Havane se uspešno razvijaju, kazao je ruski predsednik na sastanku sa kubanskim premijerom, uveren da će se bilateralna saradnja dve zemlje nastaviti da se razvija
Putin: Pomoći ćemo narodu Kube da prevaziđe nelegalne sankcije© kremlin.ru/Фото: Михаил Метцель, ТАСС

Kubanski narod decenijama živi pod nelegalnim sankcijama, Rusija će pomoći da ih prevaziđu, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa kubanskim premijerom Manuelom Marerom Kruzom.

"Znamo da nezakonite sankcije sa kojima se Kuba suočava traju decenijama. Ipak, kubanski narod ih dobro podnosi. Učinićemo sve da naša ekonomska saradnja pomogne da se prevaziđu ove poteškoće koje su unete spolja", rekao je Putin.

Uprkos poteškoćama današnjice, odnosi Rusije i Kube se uspešno razvijaju, kazao je ruski predsednik na sastanku uveren da će se bilateralna saradnja dveju zemalja nastaviti da se razvija u oblastima energetike, turizma i drugih prioritetnih oblasti.

"Veoma mi je drago da vas vidim. Ne treba naglašavati posebnu, savezničku, dugoročnu prirodu naših odnosa koji su se razvili pre mnogo decenija. Znate da je Rusija uvek imala i ima poseban stav prema ostrvu slobode", rekao je Putin i zamolio premijera da kubanskom predsedniku prenese tople pozdrave.

Putin je podsetio na nedavni sastanak u Sočiju u okviru Evroazijskog ekonomskog saveza (EAEU) koji svedoči čvrstim odnosima.

Ruski lider je izrazio nadu da će učešće kubanskog premijera na Međunarodnom ekonomskom forumu (SPIEF) biti korisno.

image