Rusija

Kadirov demantovao pogibiju Delimhanova: Heroj Rusije se vratio sa onog sveta (VIDEO)

Čak i nakon objavljivanja naše zajedničke fotografije sa poslanikom Državne dume Ruske Federacije, ukrajinski mediji nastavljaju da otvoreno lažu o njegovoj likvidaciji, poručio je čečenski lider
Kadirov demantovao pogibiju Delimhanova: Heroj Rusije se vratio sa onog sveta (VIDEO)www.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda/Global Look Press

Šef Čečenije Ramzan Kadirov objavio je snimak sa sastanka na kojem razgovara o detaljima Specijalne operacije sa poslanikom Državne dume Adamom Delimhanovim, predsednikom čečenskog parlamenta Magomedom Daudovim i ministrom za nacionalnu politiku, spoljne odnose, štampu i informisanje Ahmedom Dudajevim.

Naime, on je na taj način demantovao tvrdnje proukrajinskih izvora da je Delimhanov ubijen. Ranije je, ukrajinski politički komentator Kiril Sazonov naveo na društvenim mrežama da su ukrajinski komandosi uhvatili u zasedi kolonu u Zaporožju u kojoj je bio i poslanik. Navodno je tom prilikom više ljudi poginulo.

"Sa velikim iznenađenjem primećujem da čak i nakon objavljivanja naše zajedničke fotografije sa poslanikom Državne dume Ruske Federacije Adamom Delimhanovim, ukrajinski mediji nastavljaju da otvoreno lažu o njegovoj likvidaciji. Da li su oni zaista toliko van dodira sa stvarnošću, pa veruju da nećemo moći da opovrgnemo njihove očigledne laži?!", napisao je Kadirov na Telegramu.

On se našalio rekavši da se "heroj Rusije Adam Sultanovič vrlo brzo vratio sa onog sveta, lično se uverivši da tamo čekaju samo ukrofašisti". Prema njegovim rečima šefa, to objašnjava zašto nije mogao da kontaktira sa njim. 

"Ovo objašnjava zašto privremeno nisam mogao da ga kontaktiram. Ovo možete smatrati otvorenim ismevanjem dezinformacija ukrajinskih medija. Odavno sam razumeo njihovu lažljivu prirodu. Preporučio bih da neka naša izdanja to shvate što pre i da ne podležu provokacijama", kazao je čečenski lider.

On je dodao da su sve ovo vreme uspešno pritiskali banderovce i NATO formacije, i da će to nastaviti da rade. 

"Dobijamo ogromnu podršku od vrhovnog komandanta Vladimira Putina. Duboko sam zahvalan celom čečenskom narodu, komandantima jedinica, funkcionerima na našem jedinstvu na putu ka ostvarenju postavljenih ciljeva! Zajedno ćemo pobediti", poručio je Kadirov.

image