Rusija

Čečenski borci raspoređeni u Belgorodskoj oblasti: Imamo sve što nam je potrebno, uništićemo naciste

Nema sumnje da ćemo izvršiti zadatak koji nam je poverio Vladimir Putin i Ramzan Kadirov, očistićemo Ukrajinu od nacista i satanista, kaže Delimhanov
Čečenski borci raspoređeni u Belgorodskoj oblasti: Imamo sve što nam je potrebno, uništićemo nacistewww.globallookpress.com © Russian State Duma

Čečenski borci već su raspoređeni u pograničnim delovima Belgorodske oblasti i izvršavaju zadatke, rekao je danas poslanik Državne dume i Heroj Rusije Adam Delimhanov.

"Po naredbi visokouvaženog lidera Čečenske Republike Ramzana Kadirova radimo na pograničnoj teritoriji Belgorodske oblasti. Glavno je da imamo sve kako bismo ispunili postavljene zadatke. Nemamo nikakve probleme. Sve naše jedinice, zajedno sa snagama Ministarstva odbrane Rusije, nalaze se na svojim pozicijama i ispunjavaju zadatke", napisao je on na Telegramu.

Kako je ranije saopštio Kadirov, borci bataljona "Zapad-Ahmat", zajedno sa drugim ruskim jedinicama, rade na sprečavanju upada ukrajinskih diverzanata na pograničnu teritoriju Rusije. 

"Jedinice 'Ahmata' rade sinhronizovano i efikasno u svim pravcima. Naši borci uništavaju sataniste i oslobađaju zemlju Hersonske, Zaporoške oblasti i DNR, LNR. Takođe, naši borci sigurno prodiru u pravcu Marjinke", dodao je danas Delimnhanov.

"Nema sumnje da ćemo izvršiti zadatak koji nam je poverio Vrhovni komandant Vladimir Vladimirovič Putin i visokouvaženi lider Čečenske Republike Ramzan Ahmatovič i da ćemo uništiti sataniste i naciste i osloboditi Donbas i celu Ukrajinu od te prljavštine!", zaključio je on.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin pre dva dana je u razgovoru sa vojnim izveštačima izjavio da država radi na obezbeđivanju sigurnosti u Belgorodskoj oblasti, koja je do sada bila najčešća meta ukrajinskih snaga kada je reč o teritorijama koje su i do početka Specijalne vojne operacije bile deo Rusije. Kako se ovaj region suočio sa do sada velikim brojem napada, veliki deo stanovništva je evakuisan, a u oblasti se, kako je to rekao Putin, trenutno ne nalazi ni jedan Ukrajinac.

image