Rusija

Volodin: Kijev hoće genocid nad Rusima

Zločinačke namere Kijeva da "maksimalno ubija" Ruse predstavljaju genocid, smatra predsednik Državne dume Rusije
Volodin: Kijev hoće genocid nad Rusimawww.globallookpress.com © ussian State Duma Press Service/via Globallookpress.com

Zločinačke namere Kijeva da "maksimalno ubija" Ruse predstavljaju genocid, napisao je predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin na zvaničnom nalogu na Telegramu.

Ranije je savetnik šefa administracije Vladimira Zelenskog Mihail Podoljak rekao da plan Kijeva uključuje maksimalno ubijanje Rusa.

"Visoki zvaničnik kancelarije Zelenskog otkrio je zločinačke namere kijevskog režima. Prema njegovim rečima, one se sastoje od 'maksimalnog ubijanja Rusa'. Ovo nije ništa drugo do genocid", napisao je Volodin, a prenele su "RIA Novosti".

Volodin je istakao da se genocid i pozivanje na njega smatraju međunarodnim zločinom. Prema rečima predsednika Državne dume, svetska zajednica je dužna da kijevski režim pozove na odgovornost.

"Svetska zajednica, pre svega UN, dužna je da privede pravdi sledbenike nacista i krvavi kijevski režim. U suprotnom, UN će se suočiti sa sudbinom Društva naroda koje je prestalo da postoji, i koje nije moglo da spreči širenje fašizma i Drugog svetskog rata", dodao je.

Volodin je naglasio da će Kijev odgovarati za zločine nad građanima Ruske Federacije.

"Uz pomoć UN ili bez nje, ovi ološi odgovaraće za zločine nad našim građanima. Zelenski i njegovi privrženici će sedeti na optuženičkoj klupi, kao što su ratni zločinci nacističke Nemačke sedeli na suđenju u Nirnbergu 1945. godine", zaključio je Volodin.

image