Rusija

Šojgu posetio ranjene vojnike i vojnim lekarima čestitao praznik - Dan medicinskih radnika (VIDEO)

Najveći broj preživelih u čitavoj istoriji raznih ratova i vojnih operacija je zahvaljujući brzoj evakuaciji, hvala vojnim lekarima, kazao je ruski ministar odbrane
Šojgu posetio ranjene vojnike i vojnim lekarima čestitao praznik - Dan medicinskih radnika (VIDEO)© Tanjug/Vladimir Astapkovich, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Ministar odbrane Ruske Federacije, general armije Sergej Šojgu, obišao je vojnike - učesnike Specijalne vojne operacije, koji se nalaze na lečenju u Centralnoj vojnoj kliničkoj bolnici Višnevskog i uručio im državne nagrade: Orden za hrabrost, medalju Suvorova i medalju "Za hrabrost".

"Brza evakuacija je najvažnija stvar. U čitavoj istoriji raznih ratova i vojnih operacija, najveći broj preživelih je zahvaljujući brzoj evakuaciji. Lekari su heroji, rade jako dobro i brzo na licu mesta. Hvala lekarima, hvala momcima koji su  evakuisali ranjene, i hvala vama! Ozdravite brzo!" – rekao je Šojgu vojnicima koji se oporavljaju.

Specijalistima medicine pri vojnim bolnicama je čestitao profesionalni praznik - Dan medicinskog radnika i istakao da su svi nagrađeni na adekvatan način ispunili svoju vojnu dužnost, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Zahvalio se vojnim lekarima na nesebičnom radu, profesionalizmu i odanosti vojnoj i profesionalnoj dužnosti i naglasio da je uloga vojnih lekara i medicinskih sestara u pružanju medicinske pomoći ranjenicima tokom SVO od velikog značaja.

"Vaše zasluge se ne mogu preceniti! Želim vam hrabrost, strpljenje, dobro zdravlje i uspeh u najplemenitijoj službi - zaštiti života i zdravlja naših vojnika", rekao je Šojgu.

Ministarstvo odbrane napominje da je od početka SVO više od 70 odsto vojnih lekara steklo borbeno iskustvo. Za iskazanu hrabrost i herojstvo u spasavanju života vojnika, više od 4,5 hiljada vojnih lekara nagrađeno je državnim nagradama.

image