Rusija sprečila Kijev da izvede teroristički napad dronovima na vojna skladišta na periferiji Moskve

Nema povređenih, nije oštećena infrastruktura, specijalne službe su na licu mesta, javio je guverner regiona

Tri ukrajinska drona avionskog tipa su pokušala da izvedu teroristički napad na teritoriji Moskovske oblasti, ali Rusija je sprečila napad i oborila dronove, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Danas je sprečen pokušaj kijevskog režima da trima dronovima izvrši teroristički napad na objekte u Podmoskovlju. Svi dronovi su potisnuti ruskim sistemima za elektronsko ratovanje, izgubili su kontrolu i srušili se", pojasnilo je ministarstvo.

U neuspelom terorističkom napadu nema žrtava i štete, dodaje vojni resor.

Kako je ranije javio guverner regiona Andrej Vorobjov, dva drona su u ranim jutarnjim časovima oborena dok su letela prema vojnim skladištima na periferiji Moskve, a nema povređenih niti štete na infrastrukturi.

"Danas su, nakon što su preduzete vojne protivmere, dve bespilotne letelice avionskog tipa pale. To se desilo u blizini skladišta jedne vojne jedinice, otprilike u 5.30, 5.50 ujutru", napisao je na Telegramu.

Pronađene su olupine dronova, štete i žrtava nije bilo, pojasnio je i zamolio stanovnike da ostanu mirni. Specijalne službe su na licu mesta, teritorija je ograđena.

Incident se dogodio u selu Kalinjinec u, Naro-Fominskom gradskom okrugu.

Ukrajina je u utorak, 3. maja, izvršila teroristički napad na Moskvu dronom. Prema informacijama ruskog Ministarstva odbrane, Kijev je upotrebio osam dronova avionskog tipa, pet je oboreno iz kompleksa protivvazdušnih topova, a tri su poražena zahvaljujući radu ruskih sistema za elektronsko ratovanje.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je, komentarišući taj napad dronom, rekao da je to odgovor kijevskog režima na efektivne ruske udare u nedelju na jedan od centara za donošenje odluka.