Rusija

Mediji: Jedna od ukrajinskih divizija bila prinuđena da se povuče

Zamenica ministra odbrane Ukrajine Ana Maljar rekla da su ukrajinske trupe tokom ofanzive naišle na poteškoće
Mediji: Jedna od ukrajinskih divizija bila prinuđena da se povuče© Tanjug/AP/Evgeniy Maloletka

Jedna od divizija ukrajinskih trupa bila je prinuđena da se povuče u pravcu Limana jer nije bila dobro pripremljena, navodi "Ukrajinska pravda".

"Jedna od novoformiranih i nedovoljno obučenih jedinica Oružanih snaga Ukrajine morala je da se povuče u pravcu Limana", navodi medij, pozivajući se na izvor u Nacionalnoj gardi Ukrajine.

Ranije je zamenica ministra odbrane Ukrajine Ana Maljar rekla da su ukrajinske trupe tokom ofanzive naišle na poteškoće i "bezumni otpor", prenose "RIA novosti".

Predsednik Rusije Vladimir Putin je na sastanku sa vojnim komandantima 13. juna rekao da ukrajinske trupe trpe velike gubitke tokom ofanzive i da nisu bile uspešne ni u jednom pravcu.

Prema njegovim rečima, Ukrajina je već izgubila 160 tenkova i 360 oklopnih vozila. Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane od 4. juna Oružane snage Ukrajine su izgubile oko 7.500 vojnika na frontu.

Ukrajinska ofanziva počela je u pravcu južnog Donjecka, Zaporožja i Artjomovska (Bahmuta) 4. juna, glavnim udarom Oružanih snaga Ukrajine koncentrisanim na zaporoški sektor fronta.

image