Mediji: Jedna od ukrajinskih divizija bila prinuđena da se povuče

Zamenica ministra odbrane Ukrajine Ana Maljar rekla da su ukrajinske trupe tokom ofanzive naišle na poteškoće

Jedna od divizija ukrajinskih trupa bila je prinuđena da se povuče u pravcu Limana jer nije bila dobro pripremljena, navodi "Ukrajinska pravda".

"Jedna od novoformiranih i nedovoljno obučenih jedinica Oružanih snaga Ukrajine morala je da se povuče u pravcu Limana", navodi medij, pozivajući se na izvor u Nacionalnoj gardi Ukrajine.

Ranije je zamenica ministra odbrane Ukrajine Ana Maljar rekla da su ukrajinske trupe tokom ofanzive naišle na poteškoće i "bezumni otpor", prenose "RIA novosti".

Predsednik Rusije Vladimir Putin je na sastanku sa vojnim komandantima 13. juna rekao da ukrajinske trupe trpe velike gubitke tokom ofanzive i da nisu bile uspešne ni u jednom pravcu.

Prema njegovim rečima, Ukrajina je već izgubila 160 tenkova i 360 oklopnih vozila. Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane od 4. juna Oružane snage Ukrajine su izgubile oko 7.500 vojnika na frontu.

Ukrajinska ofanziva počela je u pravcu južnog Donjecka, Zaporožja i Artjomovska (Bahmuta) 4. juna, glavnim udarom Oružanih snaga Ukrajine koncentrisanim na zaporoški sektor fronta.