Ukrajina gađala mostove koji spajaju Herson i Krim raketama "storm šedou" (FOTO)

"Kijevski teroristi žele da zastraše stanovnike Hersona, poseju paniku među stanovništvom, ali neće moći", poručio je Vladimir Saljdo

Ukrajinske trupe gađale su mostove na administrativnoj granici između Hersonske oblasti i Krima, javio je guverner Hersonske oblasti Vladimir Saljdo.

"Zločinački kijevski režim varvarski je granatirao civilne objekte – mostove na administrativnoj granici između Hersonske oblasti i Krima u blizini Čongara", napisao je Saljdo na Telegramu.

Prema prvoj proceni, tokom napada su korišćene britanske rakete "storm šedou". Oštećen je asfalt na kolovoznim trakama na mostovima, povređenih nije bilo, dodao je Saljdo.

Specijalisti za eksplozive sprovode ispitivanje nakon granatiranja čongarskog mosta koji povezuje Krim i Herson, u narednih sat vremena će biti objavljeno da li mostom može da se kreće saobraćaj, rekao je gubernator Krima Sergej Aksjonov., prenose "RIA Novosti".

Saobraćaj između Hersonske oblasti i Krima se i dalje obavlja – privremeno je organizovano kretanje vozila rezervnom rutom, precizirao je Saljdo.

Ovo se, prema njegovim rečima, desilo jer "kijevski teroristi žele da zastraše stanovnike Hersona, poseju paniku među stanovništvom, ali neće moći". "U mogućnosti smo da brzo popravimo mostove, uskoro će se ovuda ponovo kretati automobili", naglasio je on.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je pre samo dva dana kazao da rukovodstvo Oružanih snaga Ukrajine planira da udari na teritoriju Rusije, uključujući Krim, raketama HIMARS i "storm šedou" zapadne proizvodnje.

"Upotreba ovih projektila van zone Sepcijalne vojne operacije (SVO) značiće punu uključenost SAD i Velike Britanije u sukob u Ukrajini i dovešće do toga da momentalno udarimo na centre odlučivanja u Ukrajini", upozorio je ministar tada.