Rusija

Prorusko tajno društvo: Kijev sprema provokaciju sa otrovnim materijama u Hersonu

Nacisti su dovezli burad sa hlorom u područje oko autobuske stanice i minirali ga, objasnio je član organizacije "Ruski Herson"
Prorusko tajno društvo: Kijev sprema provokaciju sa otrovnim materijama u Hersonu© Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Vlasti dela Hersona koji se nalazi pod ukrajinskom okupacijom spremaju još jednu provokaciju - minirali su kontejnere sa otrovnim hlorom, rekao je član tajne organizacije "Ruski Herson" za "RIA Novosti".

"Prema našim informacijama, nacisti su dovezli burad sa hlorom u područje oko autobuske stanice i minirali ga kako bi izveli provokacije. Dobili su uputstvo od neljudi iz regionalne vojne uprave Hersona", rekao je u videu snimljenom u Hersonu u kome se nalazi ukrajinska vojska.

Prema njegovim rečima, ostali članovi tajne organizacije nastavljaju da utvrđuju koordinate mesta gde su stacionirana vojska i naoružanje Oružanih snaga Ukrajine u Hersonskoj oblasti, kako bi te informacije preneli ruskoj strani.

"'Ruski Herson' proverava informacije o lokacijama jedinica 124. odvojene brigade teritorijalne odbrane u selu Sadovo. Prema koordinatama koje imamo, otprilike jedna četa se nalazi u Ulici Naberežnaja. Znamo i koordinate skladišta sa neprijateljskom vojnom opremom. Jedinice 126. odvojene brigade teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine nalaze se u selu Nikoljskoje, imaju jednu četu vojnika", rekao je član podzemne organizacije.

Naveo je i adrese na kojima su stacionirane jedinice ukrajinske vojne policije, obećavši da će, čim se te koordinate potvrde, one odmah biti prebačene "na pravo mesto".

Protivnici ukrajinske vlasti su početkom aprila formirali organizaciju "Ruski Herson" koja otkriva lokacije jedinica i opreme Oružanih snaga Ukrajine i te podatke prenose ruskoj vojsci.

image