Rusija

FSB sprečio teroristički napad na prugu kojom je prevoženo rusko naoružanje

Teroristi su uhapšeni prilikom oduzimanja improvizovane eksplozivne naprave pre nego što je bila postavljena na železničke pruge

Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije sprečila je aktivnosti diverzantske grupe Službe bezbednosti Ukrajine koja je formirana u gradu Melitopolju radi izvršenja terorističkih napada na teritoriji Zaporoške oblasti.

Pokušaji ubistva rukovodilaca državnih struktura Zaporoške oblasti izvršeni su od strane uhapšenih lica pomoću improvizovanih eksplozivnih naprava, pri čemu je jedna osoba preminula, a više njih je povređeno.

Tokom istrage ovih zločina, dobijene su informacije o planiranom terorističkom napadu na železničke pruge u trenutku prolaska voza koji prevozi vojnu tehniku i teret za Oružane snage Rusije. Diverzija je bila pripremana uz upotrebu improvizovane eksplozivne naprave koju su članovi kriminalne grupe dobili od predstavnika Službe bezbednosti Ukrajine.

Teroristi su uhapšeni prilikom oduzimanja improvizovane eksplozivne naprave pre nego što je bila postavljena na železničke pruge.

Protiv članova grupe, istražnim odeljenjem Federalne službe bezbednosti Rusije za Zaporošku oblast pokrenuti su krivični postupci po članovima 205 (teroristički akt) i 205.1 (pomoć terorističkoj delatnosti) Krivičnog zakonika Ruske Federacije, a mera pritvora im je određena.

image