Rusija

Putin: Zaštitićemo naš narod od svega (VIDEO)

Oružane snage Rusije dobile su potrebno naređenje da neutrališu one koji su organizovali oružanu pobunu, bilo kakva pobuna je smrtonosna pretnja ruskoj državnosti, naš odgovor će biti surov

Rusiji je potrebno jedinstvo i odgovorni postupci, moramo da odbacimo sve što podriva naše društvo iznutra, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin u obraćanju u vezi sa pokušajem oružane pobune.

"Sada se odlučuje o sudbini ruskog naroda i potrebno je jedinstvo svih snaga, potrebno je odbaciti bilo kakve svađe tokom Specijalne vojne operacije", naglasio je lider Rusije.

"Zaštitićemo narod od svega pa i od unutrašnjeg neprijatelja", kazao je predsednik Rusije i istakao da će uraditi sve da zaštiti svoj narod i državu.

Danas Rusija vodi tešku borbu za svoju budućnost, bori protiv nacizma, "sva vojna, ekonomska i informaciona mašina Zapada je usmerena protiv nas", kazao je predsednik. "Borimo se za život i bezbednost našeg naroda, za naš suverenitet i nezavisnost. Za pravo da bude i ostane Rusija – država sa hiljadugodišnjom istorijom".

Pokušaj vojne pobune je nož u leđa, ruske vlasti neće dozvoliti da se ponovi raskol u Rusiji i zaštitiće svoj narod, kazao je.

"Kao predsednik Rusije i vrhovni komandant, kao građanin Rusije, učiniću sve da odbranim zemlju, zaštitim ustavni poredak, živote, bezbednost i slobodu građana", istakao je.

"Oni koji su podigli oružje izdali su Rusiju, a one koje uvlače u ovo molim da ne ponove kobnu grešku i da naprave pravilan izbor, da prekinu sa borbenim dejstvima", istakao je.

Oružane snage Rusije dobile su potrebno naređenje da neutrališu one koji su organizovali oružanu pobunu. "Svaka unutrašnja previranja su smrtonosna pretnja našoj državnosti, nama kao naciji. Ovo je udar na Rusiju, na naš narod", naglasio je.

Pokušaj da se izazove raskol u društvu je udarac u leđa, izdaja države i naroda, ali i saboraca, istakao je on i dodao da su prevelike ambicije dovele do izdaje Rusije.

Unutrašnji interes je doveo do toga da vojska grupe "Vagner" prevari državu i svoj narod, objasnio je lider Rusije i istakao da će svako ko je namerno krenuo na put izdaje, pretrpeti neizbežnu kaznu.

"Svi oni koji su namerno krenuli na put izdaje, koji su pripremali oružanu pobunu, krenuli na put ucena i terorističkih metoda, doživeće neminovnu kaznu, odgovaraće i pred zakonom i pred našim narodom", istakao je.

Putin je borce "Vagnera" koji se bore u okviru SVO i one koji su učestvovali u oslobođenju Artjomovska (Bahmuta), Soledara i drugih mesta u Donbasu nazvao herojima, međutim, njihovo ime i slavu izdali su oni koji su organizovali oružanu pobunu, naglasio je.

"Verujem da ćemo sačuvati i odbraniti ono što nam je drago i sveto, i da ćemo zajedno sa našom Otadžbinom prevazići sva iskušenja i postati još jači", poručio je.

image