Rusija

Medvedev: Sve liči na dobro režirani državni udar

Rusija nikad neće dozvoliti da se to desi, naglasio je bivši predsednik Rusije
Medvedev: Sve liči na dobro režirani državni udarwww.globallookpress.com © Dmitry Golubovich

Poslednji događaji veoma liče na pokušaj dobro režiranog državnog udara, rekao je danas bivši predsednik Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući poslednja dešavanja u zemlji.

Medvedev je istakao da oni koji su ovim akcijama planirali da preuzmu vlast neće uspeti u svojim namerama.

Ujedno, objasnio je da, ako se uzme da se radi o izuzetno dobro pripremljenim akcijama, koje uključuju i vrlo kvalitetnu koordinaciju trupa, može se reći da se radi o akciji u kojoj su učestvovali i pripadnici vojne elite Rusije. Nije isključeno ni da u svemu učestvuju i stranci, dodao je on. 

Medvedev, koji danas vrši ulogu zamenika predsednika Saveta bezbednosti Rusije, naglasio je i da nisu istinite tvrdnje da rusko Ministarstvo odbrane nije ispunjavalo neke od svojih obaveza, što je ranije spominjao osnivač "vagnerovaca" Jevgenij Prigožin.

U isto vreme, on je podvukao da Rusija neće dozvoliti prestupnicima da dođu u posed nuklearnog oružja, koliko god oni to želeli, jer bi u tom slučaju svet bio na korak od uništenja. "Najvećom nuklearnom državom ne mogu da upravljaju banditi", zaključio je.

Ranije tokom dana Medvedev je, takođe, kratko prokomentarisao poslednja dešavanja i istakao da je trenutno najbitnije da se narod okupi oko predsednika Rusije Vladimira Putina, kako bi država pobedila unutrašnje i spoljašnje neprijatelje. 

image