Medvedev: Sve liči na dobro režirani državni udar

Rusija nikad neće dozvoliti da se to desi, naglasio je bivši predsednik Rusije

Poslednji događaji veoma liče na pokušaj dobro režiranog državnog udara, rekao je danas bivši predsednik Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući poslednja dešavanja u zemlji.

Medvedev je istakao da oni koji su ovim akcijama planirali da preuzmu vlast neće uspeti u svojim namerama.

Ujedno, objasnio je da, ako se uzme da se radi o izuzetno dobro pripremljenim akcijama, koje uključuju i vrlo kvalitetnu koordinaciju trupa, može se reći da se radi o akciji u kojoj su učestvovali i pripadnici vojne elite Rusije. Nije isključeno ni da u svemu učestvuju i stranci, dodao je on. 

Medvedev, koji danas vrši ulogu zamenika predsednika Saveta bezbednosti Rusije, naglasio je i da nisu istinite tvrdnje da rusko Ministarstvo odbrane nije ispunjavalo neke od svojih obaveza, što je ranije spominjao osnivač "vagnerovaca" Jevgenij Prigožin.

U isto vreme, on je podvukao da Rusija neće dozvoliti prestupnicima da dođu u posed nuklearnog oružja, koliko god oni to želeli, jer bi u tom slučaju svet bio na korak od uništenja. "Najvećom nuklearnom državom ne mogu da upravljaju banditi", zaključio je.

Ranije tokom dana Medvedev je, takođe, kratko prokomentarisao poslednja dešavanja i istakao da je trenutno najbitnije da se narod okupi oko predsednika Rusije Vladimira Putina, kako bi država pobedila unutrašnje i spoljašnje neprijatelje.