Izveštaj s fronta: Grupa "Vostok" odbila napade u dva pravca, ukrajinska vojska se povukla

Grupe "Vostok" odbile su neprijateljski napad u oblasti Makarovke, a u oblasti Neskušnoje, ruska avijacija je uništila borbena oklopna vozila i grupu ukrajinskih vojnika

Ruski vojnici odbili su napade ukrajinske vojske na južno-donjeckom i zaporoškom pravcu, jedan deo ukrajinske vojske je poražen a drugi se povukao, izjavio je načelnik pres centra grupe "Vostok" potpukovnik Oleg Čehov za "RIA Novosti".

Na južno-donjeckom pravcu snage jedinice grupe "Vostok" odbile su neprijateljski napad u oblasti Makarovke, a u oblasti Neskušnoje, ruska avijacija je uništila borbena oklopna vozila i grupu ukrajinskih vojnika. Iste rezultate imala je artiljerija u oblasti Novodonjecka, gde je, pored toga, eliminisan i jedan kamionet.

"U pravcu Zaporožja, Rusi su odbili neprijateljski napad kod Ravnopolja, uništeni su neprijateljski tenkovi, borbena oklopna vozila i ljudstvo", dodao je Čehov.

Ruska artiljerija je uništila ukrajinske haubice u rejonu Novodanilovke, pogođen je kamion sa vojskom, posada minobacača u rejonu Malaja Tokmačka, haubica Msta-B u rejonu Belogorja i američka haubica M777 u rejonu Novoselovke.

Neprijatelj se povlačio u oba pravca, naglasio je Oleg Čehov.