Rusija

Putin: Prioritetna pitanja za koje sam danonoćno dostupan su vezana za SVO

Važno je da proizvođači oružja i vojne tehnike mogu da proizvode potrebne količine određenim tempom, a da to ne sprečava rukovodstvo države da ispunjava obaveze koje ima prema društvu, kazao je predsednik Rusije
Putin: Prioritetna pitanja za koje sam danonoćno dostupan su vezana za SVO© Tanjug/Mikhail Klimentyev/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Prioritetna pitanja za predsednika Rusije Vladimira Putina su pitanja vezana za Specijalnu vojnu operaciju, time njegov dan počinje i završava, rekao je on u intervjuu za kanal "Moskva. Kremlj. Putin" snimljenom 21. juna nakon sastanka sa diplomcima vojnih univerziteta u Kremlju.

Potvrdio je da je uvek dostupan, i da bi se javio i usred noći da ga odgovorna lica pozovu sa izveštajem vezanim za SVO.

Prema rečima predsednika, svakodnevno se na različitim sastancima i telefonskim razgovorima razmatraju pitanja vezana za proizvodnju oružja, "razgovara i sa direktorima kompanija i sa onima koji koriste to oružje".

Predsednik se informiše koliko je oružje efikasno, o tome šta može da se doradi, da li nešto fali i na koji način može da se pomogne.

Međutim, finansije su najvažnija tema, jer je važno da proizvođači oružja i vojne tehnike mogu da proizvode potrebne količine određenim tempom, a da to ne sprečava rukovodstvo države da ispunjava obaveze koje ima prema društvu.

"Medicina građevina, saobraćaj, obrazovanje, sve mora da bude u harmoniji. Naši napori da se poveća odbrambena sposobnosti zemlje ne smeju da remete ono što je glavno – ekonomiju", kazao je Putin.

Makroekonomski pokazatelji su u normi, na istorijskom minimumu su inflacija i nezaposlenost, dodao je i objasnio da dobri rezultati omogućavaju Rusiji da se oseća uvereno da može da ostvari zadatke i planove koji stoje pred njom, a to se, pojasnio je Putin, tiče i SVO.

image