Putin: Prioritetna pitanja za koje sam danonoćno dostupan su vezana za SVO

Važno je da proizvođači oružja i vojne tehnike mogu da proizvode potrebne količine određenim tempom, a da to ne sprečava rukovodstvo države da ispunjava obaveze koje ima prema društvu, kazao je predsednik Rusije

Prioritetna pitanja za predsednika Rusije Vladimira Putina su pitanja vezana za Specijalnu vojnu operaciju, time njegov dan počinje i završava, rekao je on u intervjuu za kanal "Moskva. Kremlj. Putin" snimljenom 21. juna nakon sastanka sa diplomcima vojnih univerziteta u Kremlju.

Potvrdio je da je uvek dostupan, i da bi se javio i usred noći da ga odgovorna lica pozovu sa izveštajem vezanim za SVO.

Prema rečima predsednika, svakodnevno se na različitim sastancima i telefonskim razgovorima razmatraju pitanja vezana za proizvodnju oružja, "razgovara i sa direktorima kompanija i sa onima koji koriste to oružje".

Predsednik se informiše koliko je oružje efikasno, o tome šta može da se doradi, da li nešto fali i na koji način može da se pomogne.

Međutim, finansije su najvažnija tema, jer je važno da proizvođači oružja i vojne tehnike mogu da proizvode potrebne količine određenim tempom, a da to ne sprečava rukovodstvo države da ispunjava obaveze koje ima prema društvu.

"Medicina građevina, saobraćaj, obrazovanje, sve mora da bude u harmoniji. Naši napori da se poveća odbrambena sposobnosti zemlje ne smeju da remete ono što je glavno – ekonomiju", kazao je Putin.

Makroekonomski pokazatelji su u normi, na istorijskom minimumu su inflacija i nezaposlenost, dodao je i objasnio da dobri rezultati omogućavaju Rusiji da se oseća uvereno da može da ostvari zadatke i planove koji stoje pred njom, a to se, pojasnio je Putin, tiče i SVO.