Rusija

Ambasador Rusije u Berlinu: Ne žele svi Nemci potpuni prekid odnosa sa nama

Mnogi od njih se sećaju dobrih starih vremena, kaže ruski diplomata
Ambasador Rusije u Berlinu: Ne žele svi Nemci potpuni prekid odnosa sa namawww.globallookpress.com © Michael Kuenne

Sve manje Nemaca odobrava slanje vojne pomoći Kijevu, jer to direktno utiče na socio-ekonomsku situaciju unutar zemlje, rekao je za televiziju "Rosija 24" ambasador Rusije u Nemačkoj Sergej Nečajev.

Nečajev je objasnio da Nemačka još nije poslala avione F-16 Ukrajini ne zbog toga što je promenila stav prema celoj situaciji, već zbog toga što nema tražene borbene letelice i jer shvata do čega bi moglo dovesti slanje zapadne borbene avijacije.

Osim toga, kako je dalje naveo, ne žele svi Nemci potpuni prekid odnosa sa Rusijom. "Mnogi od njih se sećaju dobrih starih vremena, kada je saradnja sa našom zemljom, kako sa Sovjetskim Savezom, tako i sa Ruskom Federacijom, samo donosila korist Nemačkoj, i to stvarnu ekonomsku korist, koja je povećavala blagostanje stanovništva".

Ambasador se dotakao i prošlogodišnje sabotaže Severnog toka i dodao da se čini da u Berlinu nisu zainteresovani za utvrđivanje pravih uzroka i onih koji su odgovorni za podrivanje gasovoda.

"To ne može a da ne iznenađuje, jer su od svih zapadnih zemalja Nemci imali najviše štete od toga, i materijalno i reputaciono", prokomentarisao je diplomata.

image