Putin Lukašenku čestitao Dan nezavisnosti Belorusije - zajedno branimo legitimne interese

Ovaj praznik je od posebnog značaja ne samo za Beloruse, već i za Ruse, jer je povezan sa značajnim događajem u zajedničkoj istoriji - oslobođenjem Minska od nacističkih osvajača, podsetio je ruski lider

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Aleksandru Lukašenku Dan nezavisnosti Republike Belorusije, navodi se na sajtu Kremlja.

Prema rečima ruskog lidera, ovaj praznik je od posebnog značaja ne samo za Beloruse, već i za Ruse, jer je povezan sa značajnim događajem u zajedničkoj istoriji - oslobođenjem Minska od nacističkih osvajača.

"Veze bratskog prijateljstva i uzajamne pomoći, ojačane u teškim ratnim godinama, ostaju pouzdani temelj za savezničke rusko-beloruske odnose. To je u potpunosti potvrđeno danas, kada se naše zemlje zajedno suočavaju sa veoma ozbiljnim spoljnim pretnjama i izazovima", istakao je Putin.

Rusija i Belorusija će, sistematskim izgrađivanjem konstruktivnih bilateralnih veza u svim oblastima i jačanjem institucija Savezne države, da prevaziđu sve poteškoće i da odbrane legitimne interese svojih zemalja na svetskoj sceni.

"Od srca vam želim dobro zdravlje i uspeh, a bratskom beloruskom narodu sreću i prosperitet", poručio je Putin lideru Belorusije.