Rusija

Američki kongresmen: Rusiju treba uništiti jer je pravoslavna i tradicionalna

Taker Karlson, najgledaniji američki TV voditelj, kaže da demokrati Džejmiju Raskinu smeta Rusija jer se suprotstavlja američkim liberalnim vrednostima
Američki kongresmen: Rusiju treba uništiti jer je pravoslavna i tradicionalnawww.globallookpress.com © Ron Sachs - CNP

Američki kongresmen iz Demokratske stranke Džejmi Raskin je izjavio da Rusija mora da bude uništena po svaku cenu jer je to pravoslavna zemlja sa tradicionalnim vrednostima.

Njegovu izjavu prenela je "Foks televizija" bliska republikancima u emisiji koju vodi Taker Karlson. Karlson je poznat kao kritičar politike Bele kuće Džoa Bajdena.

Karlson ocenjuje da je ruska specijalna vojna operacija za kongresmena Džejmija Raskina zapravo "džihad", kao i da mnoge demokrate i republikanci imaju isto mišljenje. 

"Rusija je pravoslavna zemlja koja ispoveda tradicionalne vrednosti. Zato se mora uništiti, ma koju cenu za to SAD platile", rekao je demokrata Raskin, prenosi Taker Karlson.

Ruski patrijarh Kiril je više puta do sada iskazao podršku Ruske pravoslavne crkve specijalnoj vojnoj operaciji.

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril ukazao je nedavno da u doba globalizacije i brisanja granica između dobra i zla Rusija ima posebnu misiju da pomogne čovečanstvu da odloži apokaliptični kraj. Patrijarh je istakao da Rusija može da odoli izazovima vremena kroz veru, odanost tradiciji i ljubav prema otadžbini.

"Crkva je po svojoj prirodi smetnja globalističkim procesima. Crkva svedoči o vertikalnoj skali vrednosti, o razlikovanju dobra i zla. S tim u vezi ne slabe pokušaji da se iskrivi i razvodni hrišćansko učenje, da se crkva liši moći i glasa", izjavio je patrijarh na otvaranju XXIV Svetskog ruskog narodnog sabora, čija je tema glasila "Pravoslavlje i mir u XXI veku".

image
VV inauguration
banner