Rusija

Zaharova: Napadi dronovima su međunarodni terorizam, koji finansiraju Vašington, Pariz, London

Dronovi napali civilnu infrastrukturu i aerodrom, ističe portparolka MSP Rusije
Zaharova: Napadi dronovima su međunarodni terorizam, koji finansiraju Vašington, Pariz, Londonwww.globallookpress.com © Максим Константинов

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova reagovala je na jutrošnji napad ukrajinskih dronova na Moskovsku oblast i poručila da svet treba da zna da države poput SAD, Velike Britanije i Francuske, koje su ujedno članice Ujedinjenih nacija, finansiraju međunarodni terorizam jer je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, prema njenim rečima, kriv za današnji napad. 

"S obzirom na to da Zelenski vrši ove terorističke napade uz pomoć oružja koje mu isporučuje Zapad ili kupuje zapadnim sredstvima, ovo je međunarodni terorizam", istakla je portparolka.

Zaharova je na Telegramu napisala da su dronovi pokušali da napadnu regiju u kojoj se nalazi civilna infrastruktura, uključujući i aerodrom, na koji sleću i avioni iz drugih zemalja.

Podsetimo, mediji su ranije jutros prenosili da je jedan od moskovskih aerodroma - "Vnukovo" - privremeno obustavio rad iz bezbednosnih razloga, te su letovi bili preusmereni na druge avio-luke. Avio-saobraćaj je nastavljen u osam sati po moskovskom vremenu, što je sedam časova po srednjoevropskom. 

image