Moskva: Nijedan napad Kijeva nije moguć bez pomoći SAD i NATO-a

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije reagovalo je na današnji napad dronom na Moskvu, saopštivši da iza svih terorističkih akata kijevskog režima stoji Vašington i njegovi saučesnici

Napad dronom na Moskvu ne bi bio moguć bez pomoći Sjedinjenih Država i NATO-a Kijevu, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Naime, rano jutros gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin saopštio je da je uz pomoć nekoliko ukrajinskih dronova pokušan napad na Moskovsku oblast. Kako je naveo, ruski PVO sistemi su reagovali uspešno i sprečili napad.

"Ovakvi napadi ne bi bili mogući bez pomoći Sjedinjenih Država i njihovih saveznika iz NATO-a kijevskom režimu, koji ga i dalje pupmaju oružjem, uključujući bespilotne letelice, obučavaju operatere dronova i pružaju obaveštajne informacije neophodne za činjenje takvih zločina. Sve to čini Vašington i njegovi saučesnici u pripremi i sprovođenju terorističkih akata koje Kijev planira i sprovodi zapadnim novcem uz korišćenje zapadnog naoružanja", navodi se u saopštenju.

Naime, Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo je da je identifikovano, a zatim i uništeno pet dronova, za šta je, kako se navodi, odgovoran kijevski režim.

Četiri su oborili PVO sistemi, dok je jedan oboren elektronskom borbom. Ministarstvo potvrđuje da niko nije nastradao i da nisu registrovana nikakva oštećenja ni na jednom od objekata koji se našao u blizini.

MO RF je današnje akcije okarakterisalo kao pokušaj terorističkog napada.