Rusija

Ruska vojska odbila napad Oružanih snaga Ukrajine na pravcu Soledar-Artjomovsk (VIDEO)

Ruski artiljerci su uništili tri minobacača i pet haubica, uključujući jednu američku haubicu M777
Ruska vojska odbila napad Oružanih snaga Ukrajine na pravcu Soledar-Artjomovsk (VIDEO)www.globallookpress.com © Tsitsagi Nikita/news.ru via globallookpress.com

Grupa "Jug" Oružanih snaga Rusije uspešno je odbila napade jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine na pravcu Soledar-Artjomovsk, kao i Avdejevsk i Marinsk, saopštio je šef pres-centra grupe Vadim Astafjev.

Prema njegovim rečima, neprijatelj je pretrpeo značajne gubitke u ljudstvu i tehnici.

Astafjev je dodao da su artiljerci uništili tri minobacača i pet haubica Oružanih snaga Ukrajine, uključujući jednu američku haubicu M777 i jedan nemački samohodni top "panzerhaubice 2000".

"U toku borbe, artiljerija je uništila dve haubice D-20, samohodnu artiljerijsku jedinicu M777 i dva minobacača na vatrenim položajima Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Serebrjanka, Sporna, Svetlogorsk. Uništen je i top 'panzerhaubice 2000' u rejonu Družkovke, haubica D-30 kod naselja Fedorovka, borbeno vozilo neprijateljske pešadije u rejonu Nevelskog", kazao je.

Posada višecevnog raketnog sistema "Tornado-S" je pogodila skladište municije Oružanih snaga Ukrajine kod Družkovke.

Ukrajinci granatirali Donjeck i Gorlovku

Ukrajinske trupe granatirale su Donjeck i Gorlovku, ispalivši ukupno 16 granata, saopštilo je predstavništvo Narodne Republike Donjeck u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine.

"Posle ponoći, zabeleženo je granatiranje oružane formacije Ukrajine u pravcu naselje Netajlovo – grad Donjeck (Kijevski okrug), ispaljeno je pet granata kalibra 155 milimetara. Na naselje Ščerbinovka - Horlivka (Nikitovski okrug ispaljeno je šest granata kalibra 152 mm. Na naselje Nelepovka - Gorlovka (Centralno-gorodski okrug) ispaljeno je pet granata kalibra 152 mm", navodi se.

Potpukovnik Luganske Narodne Republike u penziji Andrej Maročko saopštio je da su Ukrajinske snage pojačale granatiranje frontovskih naselja u pravcu Luganska.

"Naselja Kremenaja, Rubižne, Lisičansk, Severodonjeck, Svatovo i njihova okolina su pod vatrom. Ukrajinski militanti napadaju i raketnom i haubičkom artiljerijom. Cilj udara je civilna infrastruktura", precizirao je.

image