Rusija

Rogov: Britanskih "čelendžera" još nema na frontu, al' kad dođu proći će ko "leopardi" i "bredliji"

Ukrajinska propaganda deli lažne informacije kako bi podigla borbeni duh ukrajinskih vojnika kojima je opao moral
Rogov: Britanskih "čelendžera" još nema na frontu, al' kad dođu proći će ko "leopardi" i "bredliji"Getty © Sean Gallup

Ukrajinska vojska još ne koristi britanske tenkove "čelendžer 2" na zaporoškoj liniji fronta, jer znaju da ih čeka gorka sudbina kakva je zadesila nemačke "leoparde", rekao je lider pokreta "Zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov, prenose "RIA Novosti".

Ranije su se na ukrajinskim telegram kanalima pojavile informacije da su na zaporoškoj liniji fronta navodno primećeni "čelendžer" tenkovi.

"Na frontu trenutno nema britanskih tenkova. U rezervi su. Komanda Oružanih snaga Ukrajine je svesna da će sudbina 'čelencera' da bude gorka, kao što je sudbina nemačkih tenkova 'leopard' i američkih borbenih vozila pešadije 'bredli'. Oni gore. Ruska vojska ih brzo i adekvatno uništava", rekao je Rogov.

Ukrajinska propaganda, prema njegovim rečima, deli video zapise sa britanskim tenkovima kako bi podigla borbeni duh ukrajinskih vojnika kojima je opao moral.

"Snimke koje Ukrajinci dele smo videli i još ranije identifikovali kao zapise snimljene na poljskim, britanskim i baltičkim poligonima", rekao je i objasnio da nijedan od snimaka, ako se obrati pažnja na teren, nije snimljen u Ukrajini.

Britanski tenkovi, međutim, ne moraju ni da izađu na teren, jer ruska vojska ih uništava dok su još u pozadini.

Ruska vojska je pogodila zgradu akademije u Lavovu i uništila oklopna vozila zapadne proizvodnje koja su se tu nalazila. Među njima je bilo i britanskih tenkova "čelendžer", prenose "RIA Novosti".

Pogođena je i kasarna gde je se nalazilo oko 800 ukrajinskih vojnika i stranih plaćenika, rekao je za "Novosti" predstavnik ruskog Ministarstva odbrane.

Rusko ministarstvo je u saopštenju potvrdilo da je sinoć izvršen udar visokopreciznim oružjem na punktove privremenog razmeštanja ukrajinske vojske i na mesta skladištenja oklopnih vozila strane proizvodnje.

"Svi naznačeni objekti su pogođeni, a naneta je značajna šteta strateškim rezervama neprijatelja", saopštilo je rusko MO i preciziralo da su ciljevi bili strateške rezerve neprijatelja, zapadna vojna tehnika i vojska koja se nalazila u Akademiji kopnenih snaga u Lavovu.

image