Ministarstvo odbrane Rusije: Padobranci jurišem zauzimaju ukrajinske položaje

Vojnici "krilate pešadije" su brzim napretkom duž utvrđenih položaja likvidirali neprijatelja, koji je pokušao da se sakrije ili da pobegne.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak borbenih dejstava jurišne grupe jedne od formacija vazdušno-desantnih snaga u zoni Specijalne vojne operacije.

U toku odbrane u blizini naselja Kremenaja, jurišne jedinice su uspešno izvršile zadatke uništavanja uporišta u Kremenskoj šumi, ističe ministarstvo.

Nakon što su topovskom i raketnom artiljerijom vazdušno-desantnih snaga naneli vatrenu štetu položajima neprijateljskih jedinica, jurišne grupe padobranaca su napredovale do položaja ukrajinskih snaga da ih zauzmu.

Pokazavši hrabrost i vojničku lukavost, padobranci su se neprimetno približili uporištu protivnika iz nekoliko pravaca, i bacajući granate na osmatračnicu, u pokretu provalili u neprijateljske rovove.

Delujući koordinisano, primenjujući stečene veštine tokom višednevne obuke i vežbi, vojnici "krilate pešadije" su brzo napredovali duž utvrđenja, likvidiraući neprijatelja koji je pokušao da se sakrije ili da pobegne.

Za neprijatelja su smele i odlučne akcije naših padobranaca bile iznenađenje, usled čega su mnogi neprijateljski vojnici pobacali oružje i predali se. Ukrajinski vojnici koji su pružali otpor su eliminisani.