Rusija

Ruska duma predlaže: Besplatna zemlja za parove nakon deset godina braka

Poslanici Liberalno-demokratske partije, na čelu sa liderom Leonidom Sluckim, predložili su da se građanima koji su u zvaničnom braku duže od deset godina i imaju decu daju besplatne parcele za individualnu stambenu izgradnju
Ruska duma predlaže: Besplatna zemlja za parove nakon deset godina brakawww.globallookpress.com © Geophoto / Dmitiriy Bartosh

Poslanici Državne dume iz Liberalno-demokratske partije podneće na razmatranje predlog zakona o besplatnom davanju zemlje parovima koje su u braku više od deset godina i imaju decu. Ovo je TASS-u saopšteno u pres-službi Sluckog.

"Poslanici Liberalno-demokratske partije, na čelu sa liderom Leonidom Sluckim, predložili su da se građanima koji su u zvaničnom braku duže od deset godina i imaju decu daju besplatne parcele za individualnu stambenu izgradnju. Planirano je da se nacrt amandmana dostavi Državnoj dumi, nakon što dobije zaključak vlade Ruske Federacije", navodi se u saopštenju pres-službe predsednika partije LDPR.

Prema njegovim rečima, takva inicijativa je usmerena na postepeni prelazak sa urbanizacije megapolisa na razvoj moderne niskogradnje van grada.

"Moramo da pobegnemo od bezumne urbanizacije i da pređemo od izgradnje beskrajnih 'ljudskih naselja' u najvećim gradovima na moderna naselja sa kućama i niskogradnju. Ako to uradimo, umesto razvoja malog broja megapolisa, dobićemo priliku da razvijamo celu teritoriju zemlje", objasnio je predsednik Liberalno demokratske partije.

Ističe se da će poklonjeno zemljište postati zajedničko vlasništvo svih članova porodice, i roditelja i njihove dece.

image