Rusija

Zaharova: Zelenski postao toksičan za Zapad

Bela kuća je javno odbacila napade koje je izvršio režim u Kijevu, povlačeći liniju između prodaje oružja i terorističkih napada, ali sve je to manipulacija, poručila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova
Zaharova: Zelenski postao toksičan za ZapadGetty © Photo by Anna Moneymaker/Getty Images

Pokušaji Sjedinjenih Država da se odreknu terorističkih napada kijevskog režima sugerišu da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski "postao toksičan za Zapad", izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Bela kuća je javno odbacila napade koje je izvršio režim u Kijevu, povlačeći liniju između prodaje oružja i terorističkih napada. Ovo je sve manipulacija. Ali nešto drugo je važno – Zelenski je postao toksičan za Zapad", napisala je Zaharova na Telegramu.

Naime, državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da, nakon teroristčkog napada na Krimski most, Vašington prati situaciju.

Upitan o udaru na most Blinken je rekao da nema "ništa posebno da ponudi po tom pitanju".

"Ovo je situacija koju pratimo. Mogu da kažem, kao opšti predlog, naravno Ukrajina je ta koja odlučuje kako će voditi ovaj rat u odbrani svoje teritorije, svog naroda i svoje slobode", kazao je Blinken.

Kako su ranije saopštile ruske vlasti, dva podvodna drona gađala su Krimski most, a eksplozija nije oštetila nijedan stub, ali je odnela deo puta na koji je naišao automobil u kojem je bila porodica. Roditelji su poginuli na licu mesta, a njihova ćerka je teško povređena.

image