Rusija

Poljanski: Terorističkim napadima prikrivaju neuspehe; Diplomate u UN ogorčene na Kijev

Stalni predstavnik Rusije pri UN naveo je da su kijevski napadi skretanje pažnje naroda sa tužne realnosti
Poljanski: Terorističkim napadima prikrivaju neuspehe; Diplomate u UN ogorčene na Kijev© Tanjug/Satellite image ©2023 Maxar Technologies via AP

Kijevske vlasti terorističkim napadima pokušavaju da kod naroda zataškaju neuspeh na samitu NATO-a i neuspešne pokušaje kontraofanzive, smatra zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

"Kako bi skrenuli pažnju stanovništva sa te tužne realnosti, kao i sa neuspeha na nedavno održanom samitu NATO, režim predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog preduzima zvučne akcije, koje jesu svojstvene međunarodnim teroristima, ali nemaju vojni značaj", rekao je Poljanski tokom obraćanja u Generalnoj skupštini UN.

Poljanski je, za TV kanal "Solovjev" rekao i da su diplomate niza zemalja na marginama UN poručile da su ogorčene zbog napada Kijeva na Krimski most.

"Na marginama, kolege, posebno iz nepristrasnih zemalja, izražavaju u najmanju ruku iznenađenje, a neki čak i ogorčenje ovakvom situacijom. Jer svi odlično razumeju da je ovo udar na mirnu infrastrukturu. Znaju da su poginuli nevini ljudi koji su stotinama kilometara udaljeni od zone vojnih operacija. I to je gotovo nemoguće objasniti nekakvim vojnim potrebama", rekao je Poljanski.

Nacionalni komitet za borbu protiv terorizma saopštio je da je Kijev izveo teroristički napad dronovima na Krimski most u ponedeljak u 3 sata ujutru, zbog čega je poginuo bračni par iz Belgorodske oblasti, a povređena je njihova maloletna ćerka.

image