Poljanski: Terorističkim napadima prikrivaju neuspehe; Diplomate u UN ogorčene na Kijev

Stalni predstavnik Rusije pri UN naveo je da su kijevski napadi skretanje pažnje naroda sa tužne realnosti

Kijevske vlasti terorističkim napadima pokušavaju da kod naroda zataškaju neuspeh na samitu NATO-a i neuspešne pokušaje kontraofanzive, smatra zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

"Kako bi skrenuli pažnju stanovništva sa te tužne realnosti, kao i sa neuspeha na nedavno održanom samitu NATO, režim predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog preduzima zvučne akcije, koje jesu svojstvene međunarodnim teroristima, ali nemaju vojni značaj", rekao je Poljanski tokom obraćanja u Generalnoj skupštini UN.

Poljanski je, za TV kanal "Solovjev" rekao i da su diplomate niza zemalja na marginama UN poručile da su ogorčene zbog napada Kijeva na Krimski most.

"Na marginama, kolege, posebno iz nepristrasnih zemalja, izražavaju u najmanju ruku iznenađenje, a neki čak i ogorčenje ovakvom situacijom. Jer svi odlično razumeju da je ovo udar na mirnu infrastrukturu. Znaju da su poginuli nevini ljudi koji su stotinama kilometara udaljeni od zone vojnih operacija. I to je gotovo nemoguće objasniti nekakvim vojnim potrebama", rekao je Poljanski.

Nacionalni komitet za borbu protiv terorizma saopštio je da je Kijev izveo teroristički napad dronovima na Krimski most u ponedeljak u 3 sata ujutru, zbog čega je poginuo bračni par iz Belgorodske oblasti, a povređena je njihova maloletna ćerka.