Duma protiv abortusa u privatnim klinikama i za podršku studentskih porodica

Državna duma predlaže da se uvede odgovornost za javno pravdanje masovnog streljanja i veličanje ubica, kazala je potpredsednica tog tela

Ruska duma razmatra inicijativu da se abortusi izuzmu iz usluga privatnih klinika, a razrađuje i mere podrške studentskim porodicama, rekla je potpredsednica Državne dume Ana Kuznjecova, prenose "RIA Novosti".

Prema njenim rečima, u privatnim klinikama ima mnogo prekršaja.

Govoreći o studentskim porodicama, napomenula je sa Ministarstvom prosvete i nauke razgovarano o izgradnji porodičnih studentskih domova. Predložila je poslanicima da najpre definišu pojam studentska porodica, a onda da predlože formate podrške.

Pritom, Duma priprema predloge da se kao otežavajuća okolnost klasifikuje javno prikazivanje zločina kroz medije ili putem interneta, ali i predloge da se definiše kriterijum za destruktivan sadržaj, napisala je Kuznjecova na Telegramu.

"Nedavno smo podneli razmatranje izmene Krivičnog zakonika za zaštitu od destruktivnog sadržaja. Predlažemo da se uvede odgovornost za javno pravdanje masovnog streljanja, veličanje ubica i slično", rekla je Kuznjecova.

Kriterijumi za destruktivne informacije biće određeni na jesen, kazala je i dodala da Državna duma tada planira da održi parlamentarna saslušanja o demografskoj politici.