Rusija

Ukrajinski dronovi ponovo napali Krim: Zapaljeno skladište municije

Hitne službe nalaze se na terenu, kaže lider Krima
Ukrajinski dronovi ponovo napali Krim: Zapaljeno skladište municijewww.globallookpress.com © Henning Kaiser

Ukrajinske bespilotne letelice pokušale su da napadnu infrastrukturne objekte u Krasnogvardejskom okrugu na Krimu, rekao je danas šef Krima Sergej Aksjonov. Usled napada došlo je do eksplozije na skladištu municije u tom regionu.

Zaposleni službi za vanredne situacije se nalaze na terenu, a doneta je odluka i da se stanovništvo u radijusu od pet kilometara od mesta eksplozije evakuiše. Na sreću, nema ljudskih žrtava, dodao je on.  

Ranije tokom dana, mediji su preneli da je automobilski saobraćaj po Krimskom mostu već dva puta bio privremeno zaustavljen. Putnici su zamoljeni da ostanu smireni i da slušaju uputstva koje dobiju od bezbednosnih organa. Kako piše ukrajinski Telegram kanal "Politika strani", saobraćaj se zaustavlja svaki put kada se čuje vazdušna uzbuna.

Takođe, usled detonacije skladišta municije na poluostrvu je zaustavljen železnički saobraćaj. 

Nešto pre toga, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da most koji povezuje poluostrvo Krim sa Rusijom "donosi rat, a ne mir" i da je iz tog razloga legitiman vojni cilj koji mora biti "neutralisan". Izjava je usledila nekoliko dana nakon poslednjeg terorističkog napada na Krimski most, koji se desio u ponedeljak. Tom prilikom, poginule su dve osobe.

Moskva je saopštila da, osim Kijeva, odgovornost za napad na infrastrukturu snose i London i Vašington, jer je odluka o ovom terorističkom činu doneta zajedno sa njima.

Kako su do sada bila izvršena već dva teroristička napada na most, Moskva je donela odluku da poradi na bezbednosti tog regiona, a osmišljen je i poseban plan u slučaju da ponovo dođe do pretnje po most.

image