Poljanski o napadu na ruske novinare: SAD prešle crvenu liniju

Kasetna municija ubija ruske novinare, a sve ovo se čini kako bi SAD spasile kijevski režim, kaže ruski diplomata pri UN

SAD su prekršile sve moralne granice, rekao je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski, komentarišući današnji ukrajinski napad kasetnom municijom na ruske novinare u Zaporoškoj oblasti.

Kasetnu municiju Ukrajina je dobila od Vašingtona, i ona se danas koristi za ubijanje ruskih novinara, napisao je Poljanski na Tviteru. 

"Interesantno je kakvo je mišljenje javnosti u SAD o tome što njihova zemlja prelazi preko svih moralnih 'crvenih linija' u uzaludnom pokušaju da spasu korumpirani kijevski režim koji se ruši. Čini se da je američki establišment u stanju samo da 'poučava' druge", dodao je Poljanski.

Podsetimo, danas oko 11 sati po srednjeevropskom vremenu Ukrajina je izvela napad kasetnom municijom u kojem su stradali ruski novinari. Jedan novinar, vojni dopisnik "RIA Novosti" je poginuo prilikom evakuacije, a povređena su još tri novinara.

Ruska javnost osudila je napad, a iz Saveta Federacije su poručili da odgovornost za zločin u istoj meri leži na Kijevu, koliko i na Vašingtonu.

U isto vreme, kako su danas preneli ruski mediji, tokom dana kasetnom municijom napadnuta je i Belgorodska oblast u Rusiji.