Rusija

FSB sprečio teroristički napad na brod Crnomorske flote

Priveden je pripadnik Ratne mornarice Ruske Federacije, kojeg su vrbovale ukrajinske specijalne službe i kod koga koga su zaplenjene dve improvizovane eksplozivne naprave ukupne mase od jednog kilograma
FSB sprečio teroristički napad na brod Crnomorske flotewww.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije zaustavila je pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da izvedu teroristički napad na brod Crnomorske flote visokopreciznim oružjem, saopštila je služba, prenose "RIA Novosti".

"Federalna služba bezbednosti sprečila je pokušaj specijalnih službi Ukrajine da izvrše teroristički akt na jedan od brodova Crnomorske flote, koji je nosio visokoprecizno raketno oružje. Priveden je pripadnik Ratne mornarice Ruske Federacije, kojeg su vrbovale ukrajinske specijalne službe i kod njega su zaplenjene dve improvizovane eksplozivne naprave ukupne mase od jednog kilograma", navodi se u saopštenju.

Osim toga, dodaje se da je privedeni osumnjičen da je neprijatelju prenosio informacije koje predstavljaju državnu tajnu.

Naime, Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije je saopštila prethodno da su pronađeni tragovi eksplozivnih supstanci na stranom brodu koji je išao iz Turske u Rusiju radi utovara žitarica. 

FSB dalje navodi da je ruska služba utvrdila da je pomenuti brod "BMO RIVER", koji je prošle srede prošao kroz Kerčki moreuz i pristao u rusku luku Rostova na Donu, zapravo, ranije dva puta, u junu i julu, ulazio u ukrajinsku luku Reni u Odeskoj oblasti.

image