Ukrajinski agent priznao da je spremao teroristički napad na brod Crnomorske flote (VIDEO)

Komunikaciju sa ukrajinskom službom bezbednosti je održavao preko poznanika iz Ukrajine

Privedeni ukrajinski agent je priznao da je, po nalogu ukrajinskih specijalnih službi, imao zadatak da izvrši teroristički napad na brod ruske Crnomorske flote. Saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB).

"Od početka Specijalne vojne operacije (SVO) sam podlegao propagandi i priključio se Službi bezbednosti Ukrajine (SBU). U julu 2023. godine dobio sam zadatak da izvršim teroristički napad, a za uspešno izvršenje su mi garantovali ukrajinsko državljanstvo i novac", priznao je.

Kako je objasnio, on je preko prijatelja iz Ukrajine održavao vezu sa SBU i prenosio tajne informacije o brodovima Crnomorske flote koji učestvuju u SVO, prenose "RIA Novosti".

Federalna služba bezbednosti je ranije tokom dana objavila da je zaustavila pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da izvedu teroristički napad na brod Crnomorske flote visokopreciznim oružjem, prenose "RIA Novosti".

"Priveden je pripadnik Ratne mornarice Ruske Federacije, kojeg su vrbovale ukrajinske specijalne službe i kod njega su zaplenjene dve improvizovane eksplozivne naprave ukupne mase od jednog kilograma", navodi se u saopštenju.