Rusija

Ruska ambasada u SAD: Provokacija američkih medija bogohulnim člankom

Svađanjem bratskih naroda i podelom pravoslavnih vernika Zapad zatvara oči pred delovanjem kijevskih zločinaca protiv kanonske UPC, objavljeno je u poruci na Telegramu
Ruska ambasada u SAD: Provokacija američkih medija bogohulnim člankomwww.globallookpress.com © Viacheslav Onyshchenko/Keystone Press Agency

Zapadne provokacije koje imaju cilj da međusobno zavade bratske narode kao i podele pravoslavnih vernika nastaviće se sve dok Rusija ne ostvari sve ciljeve Specijalne vojne operacije, saopštila je ruska ambasada u Sjedinjenim Državama na Telegramu.

Diplomatsko predstavništvo Ruske Federacije objavilo je poruku u kojoj je na primeru bogohulnog članka američkog izdanja "Volstrit džornala" demonstriralo provokaciju američkih medija da je Rusija "namerno gađala Preobraženski saborni hram" na Dan krštenja Rusije, prilikom uništavanja vojne infrastrukture ukrajinskih snaga u Odesi.

Ambasada napominje da svađanjem bratskih naroda i podelom pravoslavnih vernika Zapad zatvara oči pred delovanjem kijevskih zločinaca protiv kanonske UPC.

"Ovakvo insceniranje, započeto u Buči, očigledno će se nastaviti sve dok Rusija ne ostvari sve ciljeve Specijalne vojne operacije", navodi se u saopštenju.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je ukrajinska protivvazdušna raketa najverovatnije pala na crkvu u Odesi kao rezultat nekompetentnog delovanja posade PVO sistema koje ukrajinska vojska razmešta u stambenim naseljima.

image