Rusija

Ruski bacač plamena "solncepek" uništio uporište ukrajinske vojske (VIDEO)

Dobivši koordinate neprijatelja, članovi ruske posade krenuli su na položaj i ispalili granate na uporište Oružanih snaga Ukrajine

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak na kojem se vidi kako je ruska ekipa bacača plamena Centralnog vojnog okruga (CVO) uništila uporište ukrajinske vojske u pravcu Krasnolimansk.

Sistem teškog bacača plamena "solncepek" CVO uništio je uporište i opremu Oružanih snaga Ukrajine, obezbeđujući borbeni rad vojnog osoblja jurišne grupe u pravcu Krasnolimanskog u zoni Specijalne vojne operacije (NVO).

Dobivši koordinate neprijatelja, članovi ruske posade krenuli su na položaj i ispalili granate na uporište Oružanih snaga Ukrajine.

Dodaje se da se borba odvija i danju i noću. U toku gađanja noću, posada koristi specijalnu opremu za noćno osmatranje, što ni na koji način nije uticalo na tačnost gađanja i ispunjavanje dodeljenih borbenih zadataka.

Naime, kako je ministarstvo navelo, korišćena je termobarična municija, koja je posebno efikasna u šumovitim predelima, gde tradicionalni tipovi projektila nisu uvek dovoljno efikasni protiv neprijatelja skrivenog u uporištu, kao i u dubokim skloništima.

Navodi se da je sistem bacača plamena neophodan element u savremenim uslovima Specijalne vojne operacije i omogućava da se efikasno savlada odbrana neprijatelja.

image