Putin: Novi regioni biće pridruženi Rusiji po uzoru na Krim i Sevastopolj

Iskustvo Krima i Sevastopolja iskoristiti prilikom integracije novih subjekata, kazao je ruski lider na sastanku sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom

Ruske vlasti treba da iskoriste iskustvo Krima i Sevastopolja prilikom integracije novih subjekata (DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti) u Rusku Federaciju, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom posvećenom završteku prolećnog zasedanja parlamenta.

Putin je tokom razgovora ukazao na intenzivan zajednički rad, u koji je uključena Državna duma, na podršci ruskim vojnicima koji učestvuju u Specijalnoj vojnoj operaciji, njihovim porodicama, kao i na integraciji novih teritorija u sastav Ruske Federacije.

"Imamo iskustva u Sevastopolju i na Krimu, tako da postoje pomaci. Sve ovo treba da se iskoristi. Ljudi u Donbasu, na primer, od 2014. godine žive u uslovima vojnih operacija, a i sada se na ovim teritorijama dešavaju tragični događaji vezani za sukob, tako da svakako moramo da uzmemo u obzir sve ovo kada planiramo naše akcije u tom pravcu", istakao je ruski lider.

Razvoj ekonomije osnova za rešavanje problema

Ruski predsednik je naglasio da je razvoj ekonomije osnova za rešavanje svih problema sa kojima se Rusija suočava.

"U pitanjima socijalne prirode i ekonomskog razvoja, ekonomija je osnova za rešavanje svih problema sa kojima se suočava naša zemlja", naveo je.

Putin je izrazio nadu da će se u dijalogu sa vladom, kao što se to do sada radilo, "uvek naći prihvatljiva rešenja, koja treba da idu u korist razvoja Rusije".

Šef države je dodao da će se na ovaj način graditi dalji rad tokom novog zasedanja parlamenta.