Ukrajinska vojska napala dronovima brodove Crnomorske flote

Oružane snage Ukrajine noćas su bezuspešno pokušale da sa tri bespilotna čamca napadnu patrolne brodove 'Sergej Kotov' i 'Vasilij Bikov' Crnomorske flote

Ruski patrolni brodovi uništili su tri ukrajinska bespilotna čamca koja su pokušala da ih napadnu u Crnom moru, 340 kilometara jugozapadno od Sevastopolja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Oružane snage Ukrajine noćas su bezuspešno pokušale da sa tri bespilotna čamca napadnu patrolne brodove 'Sergej Kotov' i 'Vasilij Bikov' Crnomorske flote. Ruski brodovi su kontrolisali plovidbu na jugozapadu Crnog mora, 340 kilometara jugozapadno od Sevastopolja. Prilikom odbijanja napada, sva tri neprijateljska bespilotna plovila uništena su vatrom iz standardnog naoružanja ruskih brodova", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ističe da su brodovi "Sergej Kotov" i "Vasilij Bikov" Crnomorske flote zatim nastavili da izvršavaju predviđene zadatke.

Naime, ukrajinske snage napale su prošle noći i Moskvu sa tri bespilotne letelice, od kojih su dve oborili ruski PVO sistemi, a jedna je eliminisana sistemima za elektronsko ratovanje i pala je na područje poslovnog centra "Moskva-Siti".

"Noćas je osujećen pokušaj terorističkog napada kijevskog režima bespilotnim letelicama na objekte u gradu Moskvi i Moskovskoj oblasti. Dve ukrajinske bespilotne letelice uništene su u vazduhu sredstvima protivvazdušne odbrane iznad teritorija Odincovskog i Narofominskog okruga Moskovske oblasti", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.