Volodin: Kijevski režim trguje ukrajinskom decom

Hiljade ukrajinskih devojaka prinuđene su da prihvate surogat majčinstvo, a vlasnik najveće klinike koja se time bavi je nemački državljanin, poručio je predsednik Državne dume

Kijevski režim podržava trgovinu ukrajinskom decom, što je ilegalni posao, izjavio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

"Ova deca veoma često imaju tešku sudbinu: postaju žrtve zločina, pre svega trgovine organima. U Ukrajini cveta industrija surogat majčinstva, koja je zabranjena u mnogim zemljama sveta", napisao je Volodin na Telegramu.

Volodin je istakao da mnoge države zabranjuju surogat majčinstvo, kao i da je Rusija usvojila zakon kojim se strancima zabranjuje korišćenje usluga surogat majki.

"Kina, Francuska, Nemačka, Italija, Indija takođe su usvojile ovaj zakon, ali ne i Ukrajina. Tamo zločine nad decom podržava kijevski režim na najvišem nivou", naglasio je.

Prema njegovim rečima, oglasi se postavljaju u autobuse, na društvene mreže, a agenti se angažuju da regrutuju mlade žene širom zemlje.

"Hiljade ukrajinskih žena, čiji su supružnici odvedeni na front, prinuđene su da prihvate surogat majčinstvo kako bi preživele. Nije iznenađujuće što se ovim nemoralnim poslom upravlja iz inostranstva: vlasnik najveće klinike za surogat majčinstvo je nemački državljanin", precizirao je Volodin.

Kako je dodao, Zelenski i njegovi poslušnici u nadi da će zadovoljiti svoje zapadne gospodare, nastavljaju da istrebljuju ukrajinski narod.

"Milioni Ukrajinaca su pobegli u inostranstvo, stotine hiljada muškaraca su nasilno oterani u vojsku, a njihove žene su postale surogat majke stranih državljana", zaključio je predsednik Državne dume.