Rusija

Požari na jugu Odese: Gore luke, oštećen silos sa žitom

Ukrajinski mediji su kasno sinoć obaveštavali da je u oblasti Odese proradio sistem PVO i da je u regionu objavljena vazdušna uzbuna
Požari na jugu Odese: Gore luke, oštećen silos sa žitomwww.globallookpress.com © Global Look Press/Keystone Press Agency

Na industrijskim i lučkim objektima na jugu Odese su izbili požari, oštećen je silos sa žitaricama, saopštila je ukrajinska operativna komanda "Jug", formacija Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine u južnom delu zemlje.

"Sinoćni napad dronovima bio je usmeren na jug Odeske oblasti. Usled napada su izbili požari na industrijskim i lučkim objektima", objavila je komanda na društvenim mrežama.

Ukrajinski mediji su kasno sinoć obaveštavali da je u oblasti Odese proradio sistem PVO i da je u regionu objavljena vazdušna uzbuna, prenose "RIA Novosti".

Ruske snage su rano jutros napale luku i skladišta žita u primorskoj oblasti Odese, od kojih su se neka zapalila, oglasio se guverner grada Oleg Kiper.

"Za sada nema izveštaja o žrtvama", napisao je ukrajinski zvaničnik, prenosi Rojters.

Ruska vojska od 10. oktobra svakodnevno napada odbrambenu industriju, vojnu administraciju i energetske objekte Ukrajine. Kako je istakao lider Rusije Vladimir Putin, intenzivniji napadi su odgovor na teroristički napad na Krimski most i druge napade na civilnu infrastrukturu u Rusiji.

image