Rusija

Putin: Ruska krilata pešadija pokazuje čvrstinu i nepokolebljiv karakter u borbama SVO

Mnoge generacije vojnika i oficira Vazdušno-desantne vojske ispisali su svetle, nezaboravne stranice u herojskom letopisu Oružanih snaga naše zemlje, poručio je lider Rusije
Putin: Ruska krilata pešadija pokazuje čvrstinu i nepokolebljiv karakter u borbama SVOGetty © Photo by Jeff J Mitchell/Getty Images

Ruski padobranci koji se danas bore u Specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini časno rešavaju postavljene zadatke, pokazuju hrabrost i smelost, čvrstinu i nepokolebljiv karakter, rame uz rame sa svojim drugovima brane Rusiju, poručio je predsednik zemlje Vladimir Putin i čestitao ruskoj vojsci Dan Vazdušno-desantnih trupa.

"Mnoge generacije vojnika i oficira legendarne krilate pešadije ispisali su svetle, nezaboravne stranice u herojskom letopisu Oružanih snaga naše zemlje. Uvek su dostojanstveno obavljali svoju dužnost i ostajali verni Zakletvi i vojničkom bratstvu", ukazao je Putin.

Vazdušno desantne trupe koje danas učestvuju u SVO dostojno nastavljaju da neguju ove vojne, patriotske tradicije, časno rešavaju postavljene zadatke, istakao je.

"Uveren sam da nikada nećete izneveriti i da ćete i dalje čvrsto stajati na straži nacionalnih interesa države. Želim vam uspeh, zdravlje i sve najbolje", poručio je lider Rusije.

image