Rusija

Kijev napao brod ruske ratne mornarice u Crnom moru

Ruski brod je pratio civilni pomorski transport u jugozapadnom delu Crnog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane
Kijev napao brod ruske ratne mornarice u Crnom moruwww.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Kijev je sinoć vodenim dronom ponovo pokušao da napadne brod ruske Ratne mornarice koji je pratio civilni pomorski transport u jugozapadnom delu Crnog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Zbog profesionalnih akcija posade ruskog broda, ukrajinski čamac je blagovremeno otkriven i uništen", navodi se u saopštenju.

Oružane snage Ukrajine su juče izvele dva napada na ruske brodove u Crnom moru, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Kijev koristeći tri vodena drona, izveo pokušaj terorističkog napada na ruske civilne transportne brodove na putu do Bosforskog moreuza. Ratni brodovi ruske mornarice koji su pratili pomorski transport pronašli su dronove i uništili ih", navodi se u saopštenju.

Istog dana je ministarstvo saopštilo o pokušaju Oružanih snaga Ukrajine da napadnu patrolne brodove "Sergej Kotov" i "Vasilij Bikov" sa tri vodena drona.

"Neprijateljska tehnika je neutralisana, a posade ruskih brodova nastavljaju da izvršavaju svoje zadatke", istaklo je rusko MO.

U poslednje vreme ukrajinske vlasti sve češće pribegavaju terorističkim metodama, kazala je portparolka ruskog MSP Marija Zaharova i objasnila da je to zbog očiglednog neuspešne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

Teror kojim se koristi kijevski režim dodatno pogoršava ukrajinsku krizu i odlaže izglede za njeno mirno rešavanje, istakla je Zaharova tokom brifinga.

"Borimo se za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine koju je Zapad pretvorio u najozbiljniju pretnju bezbednosti Rusije i celog sveta. Ciljevi SVO će svakako biti ostvareni", proučila je.

image