Rusija

Eksplozija na benzinskoj pumpi u Rusiji: 30 osoba poginulo, 102 povređene; Putin izjavio saučešće

Dve od osam cisterni sa gorivom su eksplodirale, dok lokalne vlasti poručuju da se uzroci nesreće utvrđuju
Eksplozija na benzinskoj pumpi u Rusiji: 30 osoba poginulo, 102 povređene; Putin izjavio saučešće© Принтскрин/Министарство за ванредне ситуације Дагестана

Trideset osoba poginulo je u gradu Mahačkale u Rusiji zbog eksplozije cisterni sa gorivom koja se dogodila na benzinskoj pumpi.

Incident se desio kasno sinoć, a prema pisanju medija, povređene su 102 osobe. Među poginulima nalazi se i troje dece.

Površina požara iznosi 600 kvadratnih metara, a vatra je trenutno ugašena.

Kako su poručile vlasti ruske Republike Dagestan na Kaspijskom jezeru u kojoj se i dogodila nesreća, uzroci i priroda eksplozije se utvrđuju, a za sada se zna da su eksplodirale dve od osam cisterni sa gorivom. 

Ministarstvo za vanredne situacije poslalo je iz Moskve poseban avion koji treba da evakuiše one koji su zadobili povrede, dok se trenutno oko 70 pripadnika ovog ministarstva nalazi na terenu. Oni pokušavaju da ispod ruševina pronađu preživele, ukoliko takvih ima. Više desetina povređenih već je prevezeno u bolnicu.

Vlasti Dagestana objavile su dan žalosti, a za porodice nastradalih država će izdvojiti po milion rubalja, dok će porodice teško povređenih dobiti po 400.000 rubalja. 

Predsednik Rusije Vladimir Putin takođe se oglasio povodom nesreće. On je porodicama nastradalih izjavio saučešće, a preživelima poželeo što brži oporavak.

image