Rusija

FSB sprečila upad ukrajinskih diverzanata u Rusiju, četvorica likvidirana

Na licu mesta pronađeni su dronovi sa nalepnicama "imovina FSB Rusije" i ruskim simbolima
FSB sprečila upad ukrajinskih diverzanata u Rusiju, četvorica likvidiranawww.globallookpress.com © RF Investigative Committee/via Globallookpress.com

Federalna služba bezbednosti Rusije zaustavila je pokušaj ukrajinskih diverzanata da uđu u zemlju.

"FSB Ruske Federacije i pridružene snage Ministarstva odbrane u pograničnom Starodubskom okrugu Brjanske oblasti sprečile su pokušaj prodora ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe na teritoriju Ruske Federacije. Četiri diverzanta su likvidirana", navodi se u saopštenju.

Na licu mesta, pored stranog naoružanja, eksplozivnih naprava, uređaja za komunikaciju i navigaciju, pronađeni su i dronovi sa nalepnicama "imovina FSB Rusije" i ruskim simbolima.

Iz FSB navode da to ukazuje na pripremu provokacija i sabotažnih akcija na ruskoj teritoriji.

U poslednje vreme ukrajinske vlasti sve češće pribegavaju terorističkim metodama, izjavila je ranije portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova i objasnila da je to zbog očigledno neuspešne ofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu Sjedinjene Američke Države i druge zemlje NATO-a.

Teror kojim se koristi kijevski režim dodatno pogoršava ukrajinsku krizu i odlaže izglede za njeno mirno rešavanje, istakla je tada Zaharova.

Oružane snage Ukrajine redovno napadaju pogranične teritorije Rusije, koriste dronove i organizovane sabotaže. Stoga je u Brjanskoj, Kurskoj i Belgorodskoj oblasti na snazi žuti (visoki) nivo terorističke opasnosti.

image