Rusija

Sprečen novi teroristički napad na Moskvu

Ukrajina poslala dron ka Moskvi, ali je on uspešno oboren
Sprečen novi teroristički napad na Moskvu

Kijevski režim danas je ponovo pokušao da dronovima napadne Moskvu i Moskovsku oblast, ali su ovi napadi uspešno sprečeni, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. 

PVO sistemi ruske vojske su detektovali dron, nakon čega je on oboren u gradu Kransgorsku, koji se nalazi u Moskovskoj oblasti, u blizini severozapadne granice Moskve. 

Na sreću, povređenih i stradalih nema. 

Ranije tokom dana ukrajinska vojska takođe je izvela napad na vojni aerodrom u Novgorodskoj oblasti Rusije, na severu zemlje, nedaleko od grada Sankt Peterburga i granice sa Estonijom, Letonijom i Belorusijom. Tom prilikom, došlo je do požara ali je on ubrzo ugušen.

Poslednjih dana, šef Službe bezbednosti Ukrajine je priznao da lično on stoji iza ranijih napada na Krimski most, a američkom "Si-En-En-u" je čak poslao i snimak napada. Time je potvrdio ranija saopštenja ruske strane da kijevski režim organizuje terorističke napade. 

Jedan od poslednjih pokušaja napada na Moskvu, osim današnjeg, desio se još juče, a oboreni dron pao je u delu prestonice u kojem se nalaze zgrade ruske vlade.

image