Sprečen novi teroristički napad na Moskvu

Ukrajina poslala dron ka Moskvi, ali je on uspešno oboren

Kijevski režim danas je ponovo pokušao da dronovima napadne Moskvu i Moskovsku oblast, ali su ovi napadi uspešno sprečeni, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. 

PVO sistemi ruske vojske su detektovali dron, nakon čega je on oboren u gradu Kransgorsku, koji se nalazi u Moskovskoj oblasti, u blizini severozapadne granice Moskve. 

Na sreću, povređenih i stradalih nema. 

Ranije tokom dana ukrajinska vojska takođe je izvela napad na vojni aerodrom u Novgorodskoj oblasti Rusije, na severu zemlje, nedaleko od grada Sankt Peterburga i granice sa Estonijom, Letonijom i Belorusijom. Tom prilikom, došlo je do požara ali je on ubrzo ugušen.

Poslednjih dana, šef Službe bezbednosti Ukrajine je priznao da lično on stoji iza ranijih napada na Krimski most, a američkom "Si-En-En-u" je čak poslao i snimak napada. Time je potvrdio ranija saopštenja ruske strane da kijevski režim organizuje terorističke napade. 

Jedan od poslednjih pokušaja napada na Moskvu, osim današnjeg, desio se još juče, a oboreni dron pao je u delu prestonice u kojem se nalaze zgrade ruske vlade.